Contacteer een
adviseur !
Maak een afspraak Virtueel bezoek Bekijk de video

Waarom kopen in de omgeving van Louvain-la-Neuve?

Les Jardins de l’Orne, dicht bij Louvain-la-Neuve

Louvain-la-Neuve is natuurlijk beroemd voor zijn universiteit en geldt als een grote aantrekkingspool in Waals-Brabant: veel werkgelegenheid, een dynamisch centrum met een boeiende cultuur, een belangrijk handelscentrum, … De nieuwe wijk Les Jardins de l’Orne van Mont-Saint-Guibert ligt op amper vijf minuten van de universiteitsstad. Er een flat of woonhuis kopen, is dus een mooie kans om partij te trekken van de vele pluspunten van Louvain-la-Neuve!

Shopping voor iedereen

In het autovrije stadscentrum vinden we "L'Esplanade", een winkelcentrum met 95 boetieks verspreid over 35.000 m², naast de winkels in de rue Charlemagne en de Grand-Place. Wist u dat L'Esplanade van plan is om tegen 2018 zijn winkelruimte nog te verdubbelen? Heerlijk nieuws, toch?

Les Jardins de l'Orne - Mont-Saint-Guibert - Louvain-la-Neuve - Esplanade

Sportcentrum, bioscoop en schouwburg

In Louvain-la-Neuve kunnen sportievelingen zich uitleven in het Centre Sportif van Blocry en cultuurliefhebbers hoeven niet op hun honger te blijven zitten dankzij de Cinescope, het Atelier Théâtre Jean Vilar, de Aula Magna, het Hergé-museum...

Gevarieerd werkaanbod

Zou het niet heerlijk zijn om op enkele minuutjes van bij u thuis te werken? In het centrum van Louvain-la-Neuve vindt u tal van werkaanbiedingen: bijna 6.000 in het wetenschapspark, 5.000 bij de Katholieke Universiteit en een duizendtal in het centrum van de stad. Daarnaast is er ook nog het Axisparc op de grens tussen Mont-Saint-Guibert en Louvain-la-Neuve, waar meer dan 2000 mensen aan de slag gaan en dat nog steeds groeit.


Louvain-la-Neuve, een stad in volle expansie

De universiteitsstad blijft maar aan populariteit winnen. Maar laat u niet verblinden. Het is een erg drukke site. Resultaat: de huizenprijzen stijgen pijlsnel. En dat is nog niet alles. Het stedenbouwkundig reglement van de stad legt strenge beperkingen op aan de uitbreiding van de woonwijken. Daardoor is de vastgoedmarkt in Louvain-la-Neuve nu verzadigd.

Meer weten over Louvain-la-Neuve

Les Jardins de l'Orne - Mont-Saint-Guibert - Louvain-la-Neuve

U begrijpt het al: enkele kilometer ten zuiden van Louvain-la-Neuve genieten de inwoners van Mont-Saint-Guibert van een ideale ligging om te genieten van de voordelen van de stad, ver weg van de ongemakken van het studentenleven. Dit alles aan een redelijke marktprijs. Wat wenst u nog meer?