Contacteer een
adviseur !
Maak een afspraak Virtueel bezoek Bekijk de video

Wie zijn wij?

Ginkgo investeert in de duurzame revalorisatie van sterk vervuilde terreinen in Europa en draagt zo bij tot de ecologische, economische en sociale reconversie van braakliggende industriële terreinen in een stedelijke omgeving.

Om zijn opdracht tot een goed einde te brengen, kan Ginkgo al van meet af aan rekenen op de oprichters-partners die de sanering en ontwikkeling van strategische terreinen in stedelijke omgevingen willen versnellen. Onder deze partners tellen wij de Europese investeringsbank, de groep Edmond de Rothschild (CH), de Caisse des Dépôts (FR), het Participatiefonds (B) en de Société Régional d’Investissement de Wallonie(B), evenals andere mutualiteiten of private investeerders.

Voor het project rond Mont-saint-Guibert en Court-saint-Etienne werd de vennootschap Jardins de l’Orne N.V. opgericht als een filiaal van het Ginkgo-fonds. Daarop ging men over tot de afbraak en sanering van de site, het financieren van de inrichting en de bouwwerken aldaar en de verkoop ervan binnen een BTW-stelsel.

Les Jardins de l'Orne - Qui sommes-nous ?